preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165778
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVA BLAGA SVIJETA – PUTOVANJE S IVANOM
Autor: Administrator , 7. 6. 2019.

Tijekom ove školske godine naši su učenici surađivali s učenicima iz Mađarske u skolpu projekta Ivana Brlić Mažuranić - ponos Hrvatske. VIše o samom projektu pročitajte u nastavku.


    Za one koji me poznaju, ja nisam Marija Jurić, učenica 8. d razreda, ni prva hrvatska novinarka književnica, Marija Jurić Zagorka. Ako pozorno pogledate moj kostim, lako ćete prepoznati moju preuzetu ulogu. Najpoznatija sam slavna hrvatska književnica na koju su svi Hrvati jako ponosni. Zovu me hrvatski Andersen, ali ja sam po vrijednostima umjetničkog stvaralaštva u mnogočemu nadmašila i poznatog danskog pisca. Prva sam žena, članica Akademije. Potječem iz obitelji prvog hrvatskog pučkog bana, Ivana Mažuranića, a moja su djela, jednostavno, nezaobilazna.

                Ovdje sam zahvaljujući učenicima 4. d razreda i njihovoj učiteljici Karmen Jurčević. Oni su se cijele ove školske godine družili sa mnom. Čitali su moja djela, smišljali matematičke zadatke s likovima mojih bajki, pisali revije, zbirke bajki, slikali, dramatizirali i sve to prikazali jednom krasnom izložbom.

                Osobita mi je čast ovom prigodom zahvaliti za veliku potporu našoj dragoj učiteljici Jadranki Biruški koja nas je upoznala s poznatom hrvatskom modisticom, Nadom Kobali. Zahvaljujući njezinoj donaciji, ja, kao što vidite, imam prekrasan šešir i kostim pa vas mogu ovako lijepo pozdraviti.

                Da se vratimo učenicima 4. d razreda. Oni su dakle u tijeku školske godine čitali sva moja djela. To ih je potaklo na različite kreativne aktivnosti. Tako su osmislili i četiri predstave koje su u tijeku našeg tjednog druženja s učenicima, mađarskim Hrvatima iz Osnovne škole Nikola Zrinski bile polazište za najrazličitije igre i jezične radionice te mnoge kreativne aktivnosti koje su se provodile za vrijeme ovogodišnjeg njihovog posjeta našoj školi. Ja sam cijeli tjedan također biti sa svima njima. Potrudila sam se da im ovo druženje s učenicima OŠ Retkovec bude što ugodnije. U tom su mi pomogli moji prijatelji osmaši, članovi medijske i debatne skupine, koji su osmislili i vodili brojne igre, ali i snimili prigodan igrano-animirani film Sva blaga svijeta.

                Nadam se da će sve ove naše kreativne aktivnosti ostati u trajnim uspomenama svim učenicima i učiteljima, gostima te svim suradnicima i sudionicima koje je ovaj projekt zbližio, a u čijem sam središtu bila ja, Ivana Brlić-Mažuranić, ponos Hrvatske!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju