preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
11. FESTIVAL PRAVA DJECE – MALI FESTIVAL ZA VELIKE TEME
Autor: Administrator , 31. 10. 2019.

Željela bih da 11.festival prava djece donese djeci korisna znanja o njihovim pravima , ali i da im pokaže kako film može služiti djeci – kao podrška, utjeha ili njihov glasnik koji će prenijeti važne poruke djece svijetu odraslih.

                                        H.Pirnat Dragičević, dječja pravobraniteljica

U studenome 2019. navršava se 30 godina otkako su UN donijeli Konvenciju o pravima djeteta koja predstavlja  pravno jamstvo i obećanje djeci da će države potpisnice štititi prava svakog djeteta.


Konvencija štiti pravo djeteta na život, opstanak, zdravlje, socijalnu skrb i obrazovanje, zaštitu od svih oblika nasilja i iskorištavanja, na slobodu izražavanja, odmor, igru i slobodno vrijeme.

Uz 30.rođendan Konvencije o pravima djeteta u brojnim hrvatskim gradovima održavao se 11. festival prava djece.

Festival prava djece širi svijest o važnosti prava djece, afirmira filmsko stvaralaštvo za djecu i mladež. On nastoji uključiti djecu iz različitih sredina, kao i djecu s teškoćama vida i sluha, čime promiče načelo inkluzivnosti.

Svjesni važnosti sudjelovanja djece u kulturnom i umjetničkom životu razrednice i razrednici učenika petih i sedmih razreda, kao i voditeljice izvannastavnih aktivnosti (B. Sakač Janković , V. Mihić  i M. Bohm) i ove su godine , 22. 10. 2019., odvele djecu u kino Avenue  Mall na projekciju filmova (Da-m šinš, Ispod maske, Kao da se uklapam, Munje gromovi i naši strahovi, Odlučno ne, Posljedice, Rand i Wassim, Reci ne nasilju, Svakom je Bog dao nešto, The igra,U sjeni) čiji su autori bili djeca . Film kao medij, ali i ovaj Festival,  omogućio im je  da se čuje i njihov glas u društvu te tako potakne odrasle na razmišljanje o porukama djece. Uživali smo gledajući filmove naših vršnjaka te su nam problemi o kojima u njima progovaraju  bili doista poticajni za razgovor na satovima geografije,  razrednika i izvannastavnih aktivnosti .

                                                                                              Novinari, 6.e

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
RAPORED VOŽNJE AUTOBUSA ZA OSNOVNU ŠKOLU RETKOVEC ZA 18.06.2021. PETAK

Posjet Dječjem selu Lekenik i u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji

Dragi učenici i roditelji,

 

u petak, 7. svibnja 2021. bili smo u Dječjem selu Lekenik i u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji. Predali smo prikupljene donacije. Ravnatelji navedenih ustanova i njihovi djelatnici zahvalili su se svim učenicima, roditeljima i djelatnicima Osnovne škole Retkovec.

.

Dio fotografija možete pogledati u nastavku teksta, a sve na sljedećoj poveznici:

 

https://bit.ly/3w6mNxF

 

 

 

 

 

 

 

Humanitarna akcija uspješno završena. :)))

preskoči na navigaciju