preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Inova izvješće 2021. godina

Dragi učenici i roditelji,

naše uspjehe pogledajte u priloženom dokumentu. 

Priloženi dokumenti:
Inova izvjesce 2021.pdf

Natjecanje mladih tehničara 2019./2020.

Natjecanje mladih tehničara 2019./2020.

Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara učenici stječu iskustva iz područja tehnike i tehnologije što je motivirajuće za nastavak karijere u tehničkom području. Na taj se način učenici usmjeravaju u STEM području, što se ostvaruje rukovanjem različitim strojevima, alatima i priborom, izborom i obradom materijala, sastavljanjem i programiranjem sklopovlja. Natjecatelji pišu provjeru znanja, izrađuju tvorevinu prema zadanoj dokumentaciji koju potom predstavljaju pred ocjenjivačkim povjerenstvom.

Zbog raznovrsnosti tehničkih područja djelatnosti da učenici pronađu neki svoj budući interes ponuđeno je 12 područja natjecanja: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika, automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije i robotsko spašavanje žrtve.
Naša škola ove godine sudjelovala je na 62. natjecanju mladih tehničara u dva područja natjecanja a to su Fotografija i Radiokomunikacija u kojoj su naši učenici pokazali visok stupanj znanja, vještina, samostalnosti i odgovornosti.

U suradnji s članovima  Radiokluba "Hrvatska Flora Fauna", Ivicom Vrbanović i  Emirom  Mahmutović provedene su radionice i pripreme u području radiokomunikacija na kojima se naučilo kako pomoću radio stanica, odašiljača i prijemnika komunicirati i snalaziti se na terenu te možda i nekome pomoći. Savladalo se određivanje pravca i smjera odašiljanog radiosignala, sricanje brojeva i slova te uporabu ručne radijske postaje - PMR uređaj.

Zahvaljujem Ivici i Emiru na predanom radu, nesebičnoj podijeli znanja i ugodnoj suradnji.

U Fotografiji natjecatelji snimaju fotografije na zadanu temu bez ograničenja, a za ocjenu prijavljuju do 6 radova prema svojem izboru. Vrednuje se cjelovitost fotografskog rada, tehnička umješnost, prepoznavanje i obrada teme, sposobnost uočavanja i interpretiranja sadržaja, originalnost (inovativnost) te vizualne (likovne) elemente radova (kompozicija, perspektiva, kut snimanja, svjetlo, odnosi boja, dinamika, sklad, poruka, vrijednost scene).

06.03.2020. u OŠ Jure Kaštelana organizirana je županijska razina natjecanja (nakon provedene školske) na koju su pozvana četiri učenika.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Fotografija: Emma Buzina, 8.raz. - 3. mjesto

Radiokomunikacija: Sara Ćorluka, 8.raz. - 3. mjesto, pozvana na DRŽAVNO  u Primošten, 06.-09.04.2020.

                             Angelina Đurđević Baotić, 8.raz. -10. mjesto

                             Marko Crnoja. 6.raz. - 12. mjesto

Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja državna razina natjecanja nije održana.

O iskustvima i porukama mladih tehničara grada Zagreba (u intervju sudjelovala je i naša učenica Emma Buzina) poslušajte na Prvom programu Hrvatskoga radija kroz dvije emisije 5 za 5 na sljedećim linkovima

1.dio: Mladi tehničari grada Zagreba u emisiji 5 za 5

https://radio.hrt.hr/prvi-program/ep/mladi-tehnicari-grada-zagreba/337302/?fbclid=IwAR3bkxU-bZlQb--md1jzY2zHgLBHMn01QMyo3E8Jub9bqIYesWdQMNE3J1I

2.dio: Mladi tehničari grada Zagreba u emisiji 5 za 5

https://radio.hrt.hr/prvi-program/aod/mladi-tehnicari-grada-zagreba-2-dio/337303/?fbclid=IwAR2YVScH92c3djCw1uBIQEQrem9N1I8arcA5U1MSyCg9eYl5oTKe9TdmU-g

Mladi tehničari očekujem vas u izvannastavnoj aktivnosti Elektronika u kojoj ćemo zajedno otkrivati, učiti, osmisliti i primjeniti nove ideje i znanja u stvaranju tehničkih tvorevina.

 Valentina Dijačić, univ.spec.oecoing.
objava: 08.06.2020.

Inova-mladi 2016.

Izložba je održana 07. svibnja 2016. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Izložba INOVA-MLADI je najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

CILJEVI IZLOŽBE
Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.
- okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program
- izložiti inovacije mladih Zagrepčana javnosti: televizija, radio, dnevne i tjedne novine objavile su niz priloga o izložbama INOVA MLADI
- izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem      svijeta

SUDJELOVALI SU:

ZLATNA MEDALJA:
Lana Korolija i Mia Junković ( 5. raz.): Skijalište
Dino Boroša ( 6. raz.): Maketa crkve
Stela Lenđer i Nina Šušković ( 6.raz.): Kućica
Tino Marušić , Marko Ćorluka i Manfred Majetić ( 7.raz.): 3D HOLOGRAM
Fran Koletić ( 8.raz. ): Rotirajući tabure

SREBRNA MEDALJA:
Petra Alimović, Lara Jovanović i Anja Vojvodić Hadžija ( 5.raz.): Podloga za pisanje
Melani Djaković i Barbara Crnjac ( 5.raz.): Atletski teren
Borna Čačić ( 6.raz.): Višenamjenski robot
Filip Alaber ( 6.raz.): Univerzalni držač
Timotej Sofijanović i Frane Suman ( 8.raz.): Connect to control

BRONČANA MEDALJA:
Mihael Picak ( 5.raz.): Obiteljska kuća
Antea Parat ( 5.raz.): Vjetrenjača na električni pogon
Tijana Čačić ( 5.raz.):  Lutkica i kolica
Petra Vitanović ( 6.raz.): Stari most
Stela Tonner ( 6.raz.): Kućica iz snova
Iva Matašin ( 6.raz.): Kućica za ptice
Karlo Družinec i Klara Barić ( 6.raz.): Zgrada
Mirena Pušec ( 7.raz.): 2 vjetrenjače

Inova mladi 2015.

Inova-mladi je najveća izložaba u Republici Hrvatskoj, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstava.
Izložba  obuhvaća radove učenika osnovanih, srednjih škola i studenata koji u nastavanom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu u  stvaralačkim radom   izražavaju svoje kreativne sposobnosti.
Svi sudionici Izložbe dobivanju priznanja, a najbolji brojne nagrade: zlatne, srebrne i brončane medalje, putovanja i sudjelovanja na  velikim      međunarodnim izložbama inovacija.

Našu školu predstavljali su učenici:
Marko Kukolj, 6.c, Mirena Pušec, 6.b, Frane Suman, 7.a, Timotej Sofijanović, 7.a, Marko Čulk, 8.c, Antonio Matan, 8.a, Kristina Petranović, 5.c, Lea Leko,5.c, Marija Ljeljak, 5.c, Borna Čačić, 5.d, Petra Vitanović, 5.d, Amel Mešić, 5.a, Stjepan Markanović, 5.a, Klara Barić, 5.c, Karlo Družinec, 5.c  i Patrick Žgela, 5.e.

Inova-mladi 2013.

13. IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I  STUDENATA

   Izložba je održana 04. svibnja 2013. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.
   Izložba INOVA-MLADI je najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

Sudjelovali su:

Amar Begić (6.b): Moj brod
Šimun Fuček (6.c): Sportska dvorana
Mihael Krunić (6.c): Auto prošlosti
Luka Vrdoljak (6.c): Lovačka kuća
Patricia Šimić (6.c): Obiteljska kuća na selu
Dominik Matišin (6.c): Klet Matišin
Mihael Ljeljak (6.c): Tunel Mihael
Sara Barić i Leonarda Žabek (6.b): Hotel L
Martina Šola, Lana Kovačić i Laura Ereiz (5.a): Eko dom
Mario Gucić i Timotej Sofijanović (5.a): Solarna kuća
Zlatnu medalju: Mihael Krunić
Srebrnu medalju: Matišin, Šola, Kovačić, Ereiz, Gucić, Sofijanović
Brončanu medalju dobili su: Begić, Fuček, Vrdoljak, Šimić, Ljeljak,  Barić, Žabek

Savez inovatora Zagreba dodijelio je  posebnu nagradu OŠ Retkovec za najbolju osnovnu školu na izložbi.
Slike sa smotre pogledajte ovdje!

preskoči na navigaciju