preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Jednaki u različitosti

Tijekom školske godine 2018./2019. provodio se projekt o multikulturalnosti i multilingualnosti “Jednaki u različitosti”. Cilj projekta bio je pokazati multikulturalnost učenika naše škole, odnosno stanovnika naselja Retkovec, a zamišljen je tako da učenici fotografiraju različite predmete i imenuju ih riječima svog materinjeg/zavičajnog govora ili jezika ili govora svojih baka/djedova, a uz to i književnom riječju. Učenici su na taj način osvijestili bogatstvo i različitost našeg jezika a učimo ih prihvaćati različitosti jezika i kultura drugih učenika naše škole i lokalne zajednice.

U realizaciji projekta sudjelovale su učiteljice razredne nastave Danijela Lang, Karmenka Hrvoić, Gordana Miskin i Vesna Jakas te profesorica hrvatskog jezika Branka Ćurlin, učiteljica informatike Jasmina Purgar, profesorica tehničke kulture Valentina Dijačić te stručna suradnica socijalna pedagoginja Sonja Burić.

Kao rezultat projekta pripremljena je izložba plakata s fotografijama predmeta i različitim nazivima te književnom riječi, izložba starih predmeta te izložba dječjih radova.

Sudjelovanjem u projektu učenicima se omogućuje pozitivna afirmacija u lokalnoj sredini, a osvješćivanje prisutnosti multikulturalnosti I multilingualnosti u svakodnevnom životu stvara osjećaj povezanosti I daje poruku da smo svi jednaki u različitosti.

 

preskoči na navigaciju