preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Smotre i natjecanja 2020. godine

Poštovani učenici i roditelji,

pročitajte o našim postignućima u priloženom dokumentu. :)

Priloženi dokumenti:
Smotre i natjecanja 2020.pdf

Državno natjecanje 2016.

DRŽAVNO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE (OiK)

CB Radioklub „Sova“ djeluje od kraja 2013. godine. Jedna od primarnih djelatnosti Kluba je izvannastavna aktivnost iz tehničkog odgoja „Orijentacija i komunikacija“, u kojoj tijekom cijele školske godine mentori u Klubu predaju i pripremaju djecu za natjecanje u P kategoriji  iz ovog predmeta. I ove godine su prva dva učenika sa županijskog natjecanja nastupila na Državnom natjecanju mladih tehničara koje se održalo u Primoštenu i iako nisu osvojili ni jedno od prva tri mjesta, pokazali su zavidno znanje i orijentaciju na nepoznatom terenu. Iz osnovne škole "Retkovec" nastupila je Petra Alimović .Već drugu godinu osnovna škola "Retkovec" ima svog predstavnika na državnom NMT, gdje oni uz pomoć svoje nastavnice iz tehničkog, Valentine Dijačić i mentora Kluba CBRK Sova (Livio Plavec i Dražen Terek), postižu zavidne rezultate.

MOJI DOJMOVI SA NATJECANJA
Natjecanje se održavalo u Primoštenu, Hotelu Zora. Put je bio 30.3.2016. Iz Zagreba smo krenuli u 8h ispred OŠ Jure Kaštelana, a u Primošten smo stigli oko 14. Dvosobni apartman dijelila sam s još tri djevojčice iz županije Grad Zagreb. Prvi dan, nakon puta, smo se odmarali, ali već sutradan je počelo natjecanje. Prvi dio natjecanja je počeo u 8h, a drugi sam bila tek 19. po redu. Za drugi dio natjecanja, orijentaciju i komunikaciju, imali smo 45 min. No uspjela sam. 1.4.2016. bio je treći dio natjecanja i…OBJAVA REZULTATA! Bila sam dvanaesta što i nije tako loše za prvi put. U Zagreb smo krenuli  oko 17h, a stigli smo oko 21:30.
Kako god bilo, meni su ova tri dana bila prekrasna i voljela bih da se ovo dogodi i sljedeće godine….ali s malo boljim rezultatom.

                                                                                         Petra

Modelarska liga 2015./2016.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika ( dvoje )  u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji sa županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.
Liga je pokrenuta početkom školske godine 2012./2013., s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.
Na županijskoj razini svake školske godine održavaju se tri kola Modelarske lige. Natjecatelji unutar svake ekipe izrađuju jedan projektni zadatak tijekom 3 puna sata (180 min).

Prilikom ocjenjivanja povjerenstvo  vrednuje sljedeće elemente:

Preciznost i urednost izrade pozicije uratka (10 bodova)
Preciznost i urednost spajanja pozicije uratka (10 bodova)
Organizacija radnog mjesta (5 bodova)
Inovativnost i dizajn dovršenog uratka (5 bodova)
Pravilna uporaba alata i strojeva (10 bodova)
Funkcionalnost (10 bodova).

Bodovi se zbrajaju iz sva tri kola i prve dvije ekipe se pozivaju na državnu razinu natjecanja.

U školskoj godini 2015./2016. OŠ Retkovec sudjelovala je s učenicima na Modelarskoj ligi Grada Zagreba u suradnji sa CTK Dubrava, voditeljem Zdenkom Potočki i to:
-na  2. kolu održanom 18.02.2016. u OŠ Frana Krste Frankopana  tim: Petra Vitanović  i  Borna  Čačić ostvaruju  2. mjesto, a tim: Dino Boroša i Karlo Gašpar 6. mjesto.
-na 3. kolu održanom 12. 05.2016. u OŠ Kajzerica  tim: Petra Vitanović  i  Borna  Čačić ostvaruju  4. mjesto, a tim: Dino Boroša i Karlo Gašpar 6. mjesto.   

MEMORIJAL "DAMIR ŠIŠKO"

MEMORIJAL "DAMIR ŠIŠKO"
03. prosinca 2012.

Učenici naše škole sudjelovali su pod voditeljstvom profesorice Valentine Dijačić na 7. smotri tehničkog stvaralaštva mladih grada Zagreba MEMORIJAL DAMIRA ŠIŠKA koja se održala u OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

Smotra je posvećena profesoru Damiru Šišku, učitelju tehničke kulture i informatike koji je čitav život predano radio na promicanju tehničke kulture.
Naša škola sudjelovala je s dva rada iz područja izlaganja – maketarstva.

Sudjelovali su:
Antonio Puzak (8.f) s radom „Tunel Kašina – Zabok“ i
Luka pandžić (8.d) s radom „Svjetionik Luka“.

Na smotri su prikazani radovi koji su djelo pojedinca ili radne skupine mladih tehničara.
Svi su učenici dobili priznanje za sudjelovanje, a učenici s najviše osvojenih bodova dobili su i medalje te diplome za svako područje posebno. Stručno povjerenstvo ocjenjivalo je i bodovalo funkcionalnost uradaka, originalnost, kreativnost, inventivnost, primjenu zakonitosti i izlaganje.

Medalje su osvojili:
Antonio Puzak - zlatna medalja
Luka Pandžić – brončana medalja

preskoči na navigaciju