preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Trening socijalnih vještina

Što su socijalne vještine?

Socijalne vještine se najčešće definiraju kao ponašanja koja su socijalno prikladna, odnosno pojedinac koji posjeduje socijalne vještine znat će odgovoriti na mnoge životne situacije na prikladan i proaktivan način.

Trening socijalnih vještina ima za cilj osnaživanje djece i mladih za snalaženje u svakodnevnim situacijama kroz iskustveno učenje.  Dugoročni cilj  je prevencija neprihvatljivog ponašanja i postizanje učinkovite socijalne integracije djece i mladih. Kratkoročni ciljevi: razvijanje pozitivne slike o sebi, razvijanje odgovornosti za vlastito ponašanje, poticanje i razvijanje mašte i kreativnosti, razvijanje razumijevanja vlastitih osjećaja i potreba, upravljanje vlastitim postupcima, usvajanje socijalnih i komunikacijskih vještina, razvijanje socijalne kompetencije, razvijanje zajedništva i suradnje. Sudionici su svi učenici 4. razrednih odjela.  Program se realizira kroz  5 pedagoških radionica na satu razrednog odjela.

Učenje socijalno prihvatljivih ponašanja i vještina bit će im uvijek dostupno oruđe na putu njihova razvoja i suočavanja sa sve većim i rizičnijim izazovima današnjice.

Sonja Burić, socijalna pedagoginja


A evo i što naši učenici misle o tome...

Priloženi dokumenti:
TSV 4.a.doc
TSV 4.b.doc
TSV 4.e.doc

preskoči na navigaciju