preskoči na sadržaj

Osnovna škola Retkovec Zagreb

Login
Nastava na daljinu

e-Dnevnik

eTwinning škola

EU Code Week

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 165777
Vozni red šk. autobusa

Jelovnik

Termini informacija

Osiguranje učenika
Priloženi dokumenti:
Osiguranje ucenika.pdf

Europski dan logopedije 6.3.2021.

Dragi učenici i roditelji,

svake je godine taj dan posvećen određenoj temi s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije kojim se bave logopedi. Tema Europskog dana logopedije u 2021. godini je Telepraktika u logopediji.

Za više informacija otvorite dokumente iz priloga.

Kutak za roditelje

«Dok su djeca mala, podari im duboke korijene, kad budu starija, podari im krila.»
indijska narodna poslovica

Dragi roditelji, na ovom dijelu stranice možete pronaći raspored individualnih informacija s učiteljima, korisne tekstove i linkove.

Neki od korisnih linkova možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Portal Logoped.hr

Pomoć u čitanju - Omoguru

Stranica logopedske aplikacije

Zlatna djeca - Za djecu, roditelje, učitelje, odgojitelje...


Ukoliko imate bilo kakve prijedloge slobodno nam se javite na mail škole.

2021. Godina čitanja

Dragi roditelji,

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. godine podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Prilog o važnosti čitanja pročitajte u dokumentu na kraju ovog teksta kojeg nam je pripremila prof. logoped Martina Erić. 

Kvizove koje možete odigrati u povodu Godine čitanja otvorite na sljedećim poveznicama koje nam donosi također prof. logopedica Martina Erić.

Red riječi u rečenici

 

Vježba-odaberi odgovarajuću riječ

 

Hvala Vam na pažnji.

Priloženi dokumenti:
Godina citanja.pdf

Pismo roditeljima

Dragi naši roditelji,
psihologinja Koraljka Cvrk Sajko pripremila je i napisala Vam pismo potpore.

Neke od savjeta pmožete pročitati i na:
Smjernice za roditelje_potres

Priloženi dokumenti:
Pismo roditeljima.docx

,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati"

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha prodmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi.

U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima.
akoder, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Korisni tekstovi - logoped

Stručna suradnica, logopedica Martina Erić, pripremila je nekoliko tekstova koji mogu pomoći roditeljima u otkrivanju i eventualnih teškoća čitanja i pisanja kod svoje djece. Uz savjeta kako lakše otkriti postojanje teškoće, navedene su i smjernice za lakši rad s takvom djecom te kako im pomoći u prevladavanju eventualnih teškoća. Nadamo se da će Vam ponuđeni tekstovi pomoći.

Korisni tekstovi

Svi se ponekad nađemo u situaciji kada nam je potreban savjet ili pomoć ljudi oko nas. Kako bismo Vam olakšali rješavanje problema s kojima se Vi ili Vaše dijete susrećete nudimo Vam neke od savjeta o tome kako učiti, kako reagirati na negativnu ocjenu i slično. Nadamo se da ćemo Vam, tekstovima u priloženim dokumentima, barem malo pomoći.

 

preskoči na navigaciju